Workshop Wim Hof methode

Creëer een energiek, zelfverzekerd en creatief team

Heb je te weinig energie én het gevoel dat je vastzit, omdat je niet weet hoe je je leven definitief kunt ont-stressen? De kans bestaat dat je energie lekt door jouw manier van ademhalen en dat je te vaak in zware gedachten verzonken bent.

Eerlijk gezegd heb ik zelf ooit een burn-out gehad en was ik zelfs op weg naar mijn tweede, totdat ik mijn eigen ademhaling onder de loep ging nemen. Ik besloot met Wim Hof naar Polen te gaan en kreeg vanuit rust een kraakhelder beeld over hoe ik het juiste pad mocht gaan bewandelen.

Versteld van wat een betere ademhaling voor een mens kan betekenen, bleef ik maar groeien tot een zelfverzekerd persoon, die met zo veel meer energie en levenslust de regie weet te pakken. Inmiddels heb ik meer dan duizend mensen mogen begeleiden in hun ademhaling én in het nemen van een ijsbad en telkens weer zie ik dat de ogen echt opengaan en herken ik daarin mijn eigen eerste stap naar bevrijding.

Ademsessie met je team:

Verspreid over de grond ligt een elftal matjes, waarop we de komende 20 minuten gezamenlijk gaan ademhalen. De muziek gaat aan, wat het startsein is voor de eerste diepe ademteug. Zo’n 90 seconden gaan voorbij, voordat de eerste stopt met ademhalen en zich weg laat zakken in diepe ontspanning. Al snel volgt de rest en ineens is het stil. Je kunt een speld horen vallen, ware het niet dat de muziek nog zachtjes speelt. Dit is waar ‘the magic happens’!

Een paar minuten later komen ze weer één voor één uit de diepe rust om te beginnen aan de volgende ademronde. Het middenrif is inmiddels bij iedereen los, waardoor de ademhaling een stuk soepeler is dan in de eerste ronde. Diep in door de neus en kort uit door de mond, te vergelijken met een pittige cardio-training, maar dan liggend op de rug en met de ogen gesloten. De adrenaline giert door de ruimte, totdat het even later weer helemaal stil is. Dan nemen de endorfine en de dopamine het weer merkbaar over, want hier en daar verschijnt een brede glimlach op het gezicht. De periode van diepe ontspanning wordt met de ronde langer en wanneer we de derde en tevens laatste ronde beginnen, merkt iedereen dat er iets bijzonders gaande is. De onderlinge verbinding in de groep is inmiddels geweldig en zodra de laatste ademteug is gepakt, genieten ze nog een tijdje na van de reis, die ze zojuist naar binnen hebben gemaakt. Een paar mensen pinken een traantje weg, want er is heel wat losgemaakt. Langzaam komen ze weer bij hun volledige bewustzijn en praten we nog wat na over wat er zojuist allemaal gevoeld is.

Samen het ijsbad trotseren:

Voor de eerste keer een ijsbad nemen is een stap buiten je comfortzone. Op het moment dat je jezelf erin laat zakken laten je lichaam, je ogen en je ademhaling zien hoe sterk óf zwak de connectie tussen je lichaam en je brein is. Voor velen betekent dat die connectie er in eerste instantie nog niet helemaal is en dan is het moeilijk om de rust te bewaren. Chaos en stressvolle alarmbellen in het hoofd komen dan op ramkoers met het zelfvertrouwen en juist voor diegenen blijkt het vaak lastig om ook in het dagelijkse leven de juiste keuzes voor zichzelf te maken. Maar met een goede begeleiding vóór, tijdens en ook ná het ijsbad, is het een magisch mooie ervaring, die je nooit meer zult vergeten, omdat er vanaf dat moment een besef komt dat je tot veel meer in staat bent dan je op voorhand had gedacht.

Precies daarom zetten we de verbluffend mooie techniek van Wim Hof in om de mind-body connectie effectief te herstellen én zelfs ijzersterk te maken. Door de ademhaling én de stap uit je comfortzone creëer je een intense rust, van waaruit je jezelf veel beter gaat begrijpen. Met je hernieuwde focus ben je in staat om in eerste instantie jezelf beter aan te sturen om vervolgens ook een fantastische leider voor anderen te kunnen worden.

Voor wie:

  • Teams, die sterker willen worden en met veel energie en creativiteit willen functioneren.
  • Leidinggevenden, die met rust, begrip en vertrouwen hun team willen leiden naar optimale prestaties.

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar een teambuilding/workshop voor je team, kijk dan eens naar de “Workshop Wim Hof methode”, die ik graag voor je team verzorg. Of neem contact op. 

Sinds 2023 kan deze teambuilding/workshop uitgebreid worden met een tweede verdiepende dag. Mocht je daar meer over willen weten, kijk dan eens naar de teambuilding “sterk in je werk” die ik samen met mijn collega Anne-Corinne Boulan  verzorg.