Te weinig rust & energie? Reset je ademhaling!

Door inzicht te krijgen in je ademhaling, kun je zelf, elke keer als het nodig is, de rust terugbrengen in je lichaam en in je hoofd en van daaruit je energie effectief opbouwen.

In mijn stressvolle jaren is het onbewust verkeerd ademhalen lang onopgemerkt gebleven en het gevolg ervan werd ernstig onderschat. Mijn sluimerend aanwezige hyperventilatie was er mede verantwoordelijk voor dat ik heel lang in de vecht- en vluchtmodus bleef hangen en mij nog meer richting al het negatieve duwde. Door anders en beter te gaan ademen kwam ik uiteindelijk in de broodnodige ruststand en vervolgens tot levensveranderende inzichten. Daarna zijn de dominosteentjes gaan vallen en dat zullen ze blijven doen, zolang ik dat wil. Daarom het dringende advies je ademhaling bewust te gaan onderzoeken, zodat je zelf kunt gaan voelen wanneer rust en gezonde spanning verandert in uitermate ongezonde stress. Met slechts enkele  ademhalingsoefeningen kun je de nadelige gevolgen van opgeslagen negatieve energie en de bijbehorende lichamelijke en mentale klachten effectief een halt toeroepen.

Zelfkennis is goud waard!

Je ademhaling is in mijn ogen een schitterend uitgangspunt om niet alleen je energie, maar ook jezelf weer in balans te krijgen. Jezelf inzicht verschaffen in je ademhaling en in je eigen denken, doen en laten is serieus goud waard. Goede begeleiding hierin is uitermate belangrijk, omdat er zowel op je werk als in je privéleven veel valkuilen zijn, die ervoor kunnen zorgen dat je telkens terugvalt in je oude patroon.

Persoonlijke groei

Ik geloof dat je systeem eerst tot rust dient te komen om in de juiste energie te belanden, waarin je de beste keuzes kunt maken, die leiden tot de gewenste wending in je leven. Ademhaling is een belangrijk onderdeel in mijn coaching, omdat het een uiterst effectief middel kan zijn om uit je overlevingsstand te komen en weer het vertrouwen in jezelf, dat je door allerlei omstandigheden kwijtgeraakt bent, terug te vinden. Door het goed en methodisch aan te pakken, gebruiken we de ademhaling dus om persoonlijke groei flink aan te wakkeren.

Gratis intake

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden, neem dan gerust contact op voor een gratis intake, waarin ik graag geheel vrijblijvend je probleem bespreek en je ademhaling analyseer.