Ademhaling voor jouw team

Workshop Stressreductie op Kantoor

Door werkdruk kunnen angst en stress overmatig toenemen, waarbij nagenoeg iedereen onbewust verkeerd gaat ademhalen. Hierdoor krijgt elke negatieve ervaring nog meer lading en zo komen we in een vicieuze cirkel terecht, die voor heel veel mensen gepaard gaat met zeer vervelende en nadelige gevolgen, zoals: infectiegevoeligheid, slaapstoornissen, te weinig energie, spierkrampen, trillingen, een ongezonde darmflora, hartritmestoornissen, een gejaagd en nerveus gevoel, duizeligheid, een onzeker gevoel, een slechte concentratie, een hoge bloeddruk, hoofdpijn, buikpijn en zo’n 250 andere lichamelijke en psychische klachten, die in eerste instantie niet te verklaren lijken. De klachten worden vaak weggewuifd en er wordt gedaan alsof deze vanzelf wel weer zullen verdwijnen, maar niets is minder waar. Sterker nog: de klachten zullen zich bij een aanhoudend verkeerde ademhaling gaan opstapelen, terwijl we niet beseffen waar de fout wordt gemaakt en waar dus ook (een deel van) de oplossing ligt.

Snelle verandering

De ademhaling is een uiterst effectief middel om uit de overlevingsstand te komen. Dit begint met bewustwording van het eigen ademhalingspatroon, waarna je tot rust mag komen en vanuit die rust nieuwe energie kunt gaan opbouwen. Dit proces kan in het tijdsbestek van slechts enkele uurtjes opgestart worden en al binnen enkele weken vindt er een grote verandering plaats. Voelbaar meer rust ervaren en door de dag heen veel meer energie hebben.

“Het is tijd om de rol van ademhaling serieus te gaan nemen. Door inzicht te krijgen in je ademhaling, kun je zelf, elke keer als het nodig is, de rust terugbrengen in je lichaam en in je hoofd. Daarmee voorkom je veel klachten.”

Doel van de workshop

Het doel van de workshop stressreductie op kantoor is dat je met de technieken, die je leert, veel beter omgaat met stress en gepieker en dat je vermoeidheid plaats maakt voor een flinke dosis energie. Daarnaast kun je je pijn laten afnemen, beter slapen en effectief je immuunsysteem en zelfvertrouwen een boost geven.

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar een workshop stressreductie voor je team, kijk dan eens naar de workshop ”Adem jezelf Fit”, die ik graag voor je team verzorg. Of neem contact op. 

meer informatie over de Workshop Ademhaling voor jouw team