Hoe je reageert op een stressvolle situatie zegt veel over je mindset en je leiderschap. Neem nu bijvoorbeeld een stressvolle situatie zoals een ijsbad. Op het moment dat je jezelf erin laat zakken laten je lichaam, je ogen en je ademhaling zien hoe sterk óf zwak de connectie tussen je lichaam en je brein is. Voor velen betekent dat die connectie er in eerste instantie nog niet helemaal is en dan is het moeilijk om de rust te bewaren. Chaos en stressvolle alarmbellen in het hoofd komen dan op ramkoers met het zelfvertrouwen en juist voor diegenen blijkt het vaak lastig om ook in het dagelijkse leven de juiste keuzes voor zichzelf te maken.

Precies daarom zet ik de verbluffend mooie techniek van Wim Hof in om de mind-body connectie effectief te herstellen én zelfs ijzersterk te maken. Door de ademhaling én de stap uit je comfortzone creëer je een intense rust, van waaruit je jezelf veel beter gaat begrijpen. Met je hernieuwde focus ben je in staat om in eerste instantie jezelf beter aan te sturen om vervolgens ook een fantastische leider voor anderen te kunnen worden.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Wim Hof methode wonderbaarlijk is. Wim Hof heeft niet voor niets de wetenschap compleet in verbazing gebracht. Met behulp van ademhaling, mindset-training en gewenning aan kou breng je eenvoudig een aantal natuurlijke systemen op gang, waarmee je je gezondheid en mentale weerbaarheid een ongelooflijke boost geeft.

De Wim Hof methode is uiterst geschikt voor mensen met vermoeidheidsklachten, chronische pijn en ontsteking gerelateerde klachten. Maar ook als je een verzwakt immuunsysteem, krampen, blessuregevoeligheid in sport of werk, overgewicht en vooral bovenmatige stress hebt!