Verlicht je pijn op een natuurlijke manier

Hoofdpijn

Als fysiotherapeut ben ik vele verschillende soorten hoofdpijn tegengekomen, zoals clusterhoofdpijn, verschillende soorten migraines, (spier)spanningshoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, aangezichtspijn en hoofdpijn door trauma zoals whiplash of hersenschudding. Hoewel er in de meeste gevallen geen sprake is van een ernstige oorzaak, heeft de hoofdpijn vaak wel een enorme impact op het welzijn en het dagelijks functioneren. Een goede diagnose stellen is extreem belangrijk. Een hoofdpijndagboek bijhouden kan daarbij zeer zinvol zijn.

Door middel van specifieke ademhalingsoefeningen, waarbij je op de inademing de aandacht vestigt op je hoofd en op de uitademing de aandacht vervolgens daar weghaalt, kun je de hoofdpijn verlichten.

Buikpijn

Ook voor buikpijn geldt dat er veel verschillende soorten en evenzoveel verschillende oorzaken zijn. Kijk in ieder geval kritisch naar alle stressoren in je (dagelijkse) leven, want als je te veel stress hebt dan is je zenuwstelsel niet in staat om je spijsvertering goed te regelen. Kijk ook eens kritisch naar je lichamelijke inspanning in combinatie met wat je eet en drinkt. Misschien eet je niet op het juiste moment, ben je intolerant voor bepaalde voedingsstoffen of eet je te gehaast, te veel, niet voldoende gevarieerd (bijvoorbeeld te weinig vezels), te pittig of te vet.

Door middel van specifieke ademhalingsoefeningen, kun je je middenrif mobiliseren, waarbij je tegelijkertijd automatisch je ingewanden masseert. Op deze manier is in veel gevallen een buikpijn te verlichten.

Wat kan ik voor je doen?

Kijk op de website wat de mogelijkheden zijn als er bij jou sprake is van een probleem met de ademhaling. Ook voor het aanpakken van je stress en het managen van je energie kun je bij mij terecht.